Foto: Avocatnet.ro

Avarierea mașinii din cauza gropilor: Cum poți obține despăgubiri

Conform Promotor.ro, șoferii care au avut nenorocul de a lovi o groapă apărută pe drum și și-au avariat vehiculul din această cauză pot solicita despăgubiri, dar doar în anumite condiții.

În România, infrastructura rutieră continuă să fie de slabă calitate, cu numeroase drumuri care prezintă denivelări și gropi periculoase.

Pentru a obține despăgubiri, este esențial ca șoferul să poată dovedi că accidentul a avut loc din cauza unei gropi neacoperite sau semnalizate necorespunzător.

Primul pas pe care trebuie să îl facă șoferul este să documenteze incidentul prin fotografii care să arate atât groapa, cât și daunele produse vehiculului. Este important, de asemenea, să solicite și prezența Poliției pentru a întocmi un proces-verbal.

„România are multe drumuri proaste, fie că e vorba de denivelări sau gropi periculoase”, spune Radu Țuțulan, autorul articolului.

După ce a strâns toate dovezile necesare, șoferul trebuie să contacteze administratorul drumului pe care a avut loc incidentul. Acesta poate fi o autoritate locală sau o companie privată, în funcție de tipul de drum. Șoferul va depune o cerere de despăgubire însoțită de toate documentele justificative.

În cazul în care cererea este respinsă, șoferul are posibilitatea de a se adresa instanțelor de judecată pentru a solicita despăgubirea prin intermediul unui proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *