Imagine cu titlu ilustrativ, sursă: news.umanitoba.ca

Neamț: Copil intoxicat după ce și-a incendiat casa din greșeală.

Un incident șocant s-a petrecut în municipiul Piatra-Neamț, unde un minor de doar 7 ani a suferit o intoxicație cu fum în urma unui incendiu pe care l-a provocat accidental în propria locuință, anunță Stirileprotv.ro .

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, la momentul sosirii echipelor de intervenție, focul se manifesta violent, cu flăcări deschise și o densitate ridicată de fum.

Înainte ca pompierii să ajungă la fața locului, minorul a reușit să părăsească singur apartamentul în flăcări.

Locotenentul Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, a declarat: „Acesta a fost preluat de echipajul SMURD pentru îngrijiri medicale, deoarece prezenta intoxicaţie cu fum. După evaluarea şi acordarea asistenţei medicale, copilul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ”.

În momentul izbucnirii incendiului, apartamentul era gol, copilul fiind singurul ocupant.

Situația a necesitat și evacuarea altor locatari. Reprezentantul ISU Neamț a adăugat: „O mamă cu doi copii au fost evacuaţi de pompieri dintr-un apartament situat la primul etaj, deoarece apartamentul era inundat cu fum. Femeia în vârstă de 27 ani a fost evaluată de echipajul SMURD, ulterior fiind preluată de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ”.

Incendiul a devastat interiorul unei încăperi și holul apartamentului, distrugând bunurile materiale din aceste zone.

Pentru a elimina fumul din apartament și casa scării, pompierii au utilizat un ventilator special.

ISU Neamț a concluzionat că originea probabilă a incendiului a fost jocul imprudent al copilului cu focul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *