Noua escrocherie bancară de tip call-center cu 30 de victime identificate în România.

O nouă metodă de înșelăciune, denumită „call-center”, a făcut numeroase victime în rândul cetățenilor români. Autoritățile au dezvăluit că făptuitorii contactau potențialele victime, avertizându-le despre presupuse tranzacții neautorizate din conturile lor bancare.

Ulterior, aceștia direcționau persoanele către un centru de asistență telefonică, unde, de fapt, răspundeau tot membrii rețelei infracționale, reușind astfel să obțină informații bancare confidențiale, informează Observatornews.ro.

Odată intrate în posesia datelor sensibile, gruparea infracțională transfera fondurile din conturile victimelor în propriile conturi sau în cele ale unor apropiați, utilizând o serie de tranzacții succesive pentru a șterge urmele banilor.

Sumele sustrase variau considerabil, de la 4.000 de lei până la zeci de mii de lei per transfer. Aceste operațiuni frauduloase nu se limitau la teritoriul României, ci se extindeau și în alte state membre ale Uniunii Europene, precum și în țări din afara spațiului comunitar.

Ca urmare a investigațiilor, autoritățile au luat măsuri împotriva membrilor grupării. Șase persoane au fost plasate în arest preventiv, în timp ce o a șaptea a fost pusă sub control judiciar.

Amploarea acestei scheme frauduloase este semnificativă, anchetatorii estimând că doar pe teritoriul României au fost identificate 30 de victime ale acestei escrocherii sofisticate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *