Foto: antena3.ro

Ultimul omagiu pentru Ileana Stana Ionescu la Capela Bellu

Trupul regretatei actrițe Ileana Stana Ionescu va fi depus marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic, anunță Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București. Aceasta este o ocazie pentru admiratori de a-i aduce un ultim omagiu.

Ileana Stana Ionescu a fost o actriță de excepție, debutând în 1955, la doar 19 ani, pe scena Teatrului de Stat din Reșița, interpretând rolul Agnes din „Școala femeilor” de Molière. În 1959, ea s-a alăturat trupei Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a făcut parte din echipa Teatrului Național „I.L.Caragiale”, unde a interpretat roluri notabile.

Printre cele mai memorabile roluri jucate de ea la Teatrul Național se numără Fraulein în „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, Hecuba în „Troienele” și Doica în „Medeea” de Seneca în cadrul „Trilogiei antice”, sub regia lui Andrei Șerban, Stăvăroaia în „Iolul și Ion Anapoda” de G.M. Zamfirescu, și Soacra în „Micul infern” de Mircea Ștefănescu, regizată de Mircea Cornișteanu.

Teatrul Național „I.L.Caragiale” a transmis: „Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *