Sursă fotografie: ziarulamprenta.ro

Guvernul aprobă achiziția de vehicule pentru MAI și SRI.

În cadrul unei ședințe desfășurate vineri, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care autorizează achiziționarea de noi vehicule pentru Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, precum și pentru Serviciul Român de Informații.

Această decizie vine ca răspuns la necesitatea imperioasă de a înlocui parcul auto învechit și de a face față provocărilor de securitate generate de conflictul armat din proximitatea granițelor țării.

Ordonanța stipulează că entitățile și instituțiile afiliate sau subordonate Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații sunt îndreptățite să inițieze demersurile pentru achiziționarea de autoturisme pentru desfășurarea optimă a misiunilor specifice.

Perioada de implementare a acestei măsuri se întinde de la momentul intrării în vigoare a ordonanței până la finalul anului 2024.

Mai mult, aceste structuri au posibilitatea de a încheia, pe parcursul anului 2024, contracte și acorduri-cadru cu o durată de execuție ce se poate extinde până la sfârșitul anului 2027.

„În acest sens, ordonanţa de urgenţă instituie o derogare de la prevederile art. III alin. (1) lit. a) din OUG nr. 34/2023 şi art. XVI din OUG. nr. 115/2023, aplicabile în anul 2024″,conform sursei citate.

Conform Guvernului, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări din cadrul MAI poate achiziţiona, în anul 2024, inclusiv în baza acordurilor-cadru existente, autovehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme, autocamioane, autobuze şi motociclete pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor operative a structurilor/instituţiilor din cadrul/subordinea ministerului.

Finanţarea necesară achiziţiei de autovehicule se asigură din „excedentul activităţii finanţate integral din venituri proprii de confecţionare şi valorificare a plăcilor cu numere de înmatriculare cu fond reflectorizant, precum şi aprovizionarea cu acestea în formă brută, în limita sumei de 200 milioane lei cu TVA”, se arată în ordonanța de Guvern.

Guvernul a stabilit un termen de 5 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, în care Ministerul Afacerilor Interne are obligația de a înainta Ministerului Finanțelor propunerile pentru ajustările necesare în structura bugetului de stat, precum și în volumul și configurația bugetului MAI pentru anul fiscal 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *