Lidl

2,2 miliarde de lei plătite de către LIDL la bugetul de stat.

În anul calendaristic 2023, companiile Lidl din România au înregistrat o cifră de afaceri consolidată de peste 22,4 miliarde de lei net, iar profitul net obținut de Lidl în România în 2023 a fost de aproximativ 1 miliard de lei, informează Forbes.ro. 

Lidl a realizat investiții de peste 1 miliard de lei în anul calendaristic 2023, iar rata de profitabilitate a Lidl în România pentru anul 2023 a fost de 4,7%, înregistrând o scădere comparativ cu anul precedent, când aceasta a fost de 5,3%.

În anul anterior, 2022, cifra de afaceri înregistrată de Lidl în România a depășit 18,5 miliarde lei, iar profitul net a fost de aproape 1 miliard de lei, conform unui comunicat al companiei.

Mai apoi, pe parcursul anului calendaristic 2023, Lidl România a contribuit la bugetul de stat cu peste 495 milioane de lei, sumă ce reprezintă valoarea contribuțiilor și impozitelor plătite pentru cei peste 12.000 de angajați ai companiei. 

Este de menționat că Lidl a achitat peste 70 milioane de lei la fondul de mediu în același an calendaristic și  a investit peste 45 milioane de lei în programe sociale desfășurate în parteneriat cu societatea civilă.

Marco Giudici, CEO Lidl România a anunțat că: „2023 a fost un an în care am continuat să creștem și avem convingerea ca acest lucru s-a datorat faptului ca nu ne-am abătut de la esența modelului nostru de business: produse la cel mai bun raport calitate-preț. Deși au fost creșteri de costuri în întreaga piața și pe întreg lanțul valoric, acest lucru nu s-a reflectat semnificativ în coșul de cumpărături al clientului Lidl. Ne-am asumat parțial aceste creșteri, iar amortizarea acestora a avut loc în marja noastră. Acest lucru se vede în rezultatele noastre financiare – am continuat să fim prima alegere a clienților și am înregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 18% față de anul precedent, dar rata de profitabilitate  este în scădere față de anul anterior, de la 5,3% la 4,7%”.

Lidl România, care include entitățile Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS stăruie să  contribuie activ la dezvoltarea economică a României. Compania realizează investiții constante și concrete pe plan local și aduce contribuții directe la bugetul de stat, în valoare de peste 2,2 miliarde de lei.

Astfel, una dintre prioritățile principale ale Lidl România este extinderea continuă a colaborărilor cu producătorii locali, un obiectiv pe care retailerul l-a urmărit cu consecvență încă de la intrarea pe piața din România.

Prin urmare, de la an la an, Lidl include în oferta sa un număr tot mai mare de produse realizate în parteneriat cu furnizori români.

Spre exemplu, în anul calendaristic 2023, retailerul a avut în sortimentul său 3.536 de produse dezvoltate împreună cu furnizori locali. Mai, mult Lidl România a oferit clienților săi peste 117.312 tone de legume și fructe românești în anul 2023.  În anul precedent, compania a colaborat cu peste 465 de furnizori români pentru întreaga gamă de produse.