Foto: Știrile ProTv.ro

Atac armat în Bruxelles: doi decedați și doi răniți grav

În noaptea de miercuri spre joi, un incident armat grav a avut loc în Bruxelles, soldat cu moartea a două persoane și rănirea gravă a altor două. Conform unui purtător de cuvânt al poliției locale, citat de AFP, atacul s-a desfășurat în cartierul Gare du Midi.

Focurile de armă au fost trase între orele 01:00 și 02:00 în apropierea unei cafenele din comuna bruxelleză Saint-Gilles. Suspectul sau suspecții au reușit să fugă de la locul faptei, relatează Știrile ProTv.ro.

Pe lângă cei doi decedați, există trei răniți, dintre care doi se află în stare critică, iar viața lor este în pericol. Starea celui de-al treilea rănit a fost stabilizată, a precizat purtătorul de cuvânt al zonei de poliție Bruxelles-Midi.

Acest cartier a fost desemnat de autoritățile regiunii Bruxelles drept unul dintre „punctele fierbinți” ale traficului de droguri, alături de alte 14 din cele 19 comune ale capitalei.

Poliția a refuzat, deocamdată, să stabilească o legătură între incidentul din noaptea respectivă și problema drogurilor. În Belgia, se înregistrează de mai mulți ani o creștere a violențelor armate legate de rivalitățile dintre rețelele de traficanți de droguri.

Astfel de incidente cu focuri de armă în plină stradă au loc atât la Bruxelles, cât și la Anvers, unde portul a devenit principala cale de intrare a cocainei aduse ilegal din America de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *