Nigel Farage

Campanie cu peripeții, politician udat în timpul discursului electoral.

Nigel Farage, o figură politică controversată cunoscută pentru ideile sale populiste de dreapta și pentru rolul său  decisiv în orchestrarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), a fost victima unui atac neașteptat în timpul unui eveniment de campanie. 

Imediat după ce și-a încheiat discursul de lansare a candidaturii în mica localitate Clacton din comitatul Essex, Farage a fost stropit cu un lichid de către o persoană din public, care și-a manifestat astfel dezaprobarea față de prezența politicianului în cursa electorală, anunță gândul.ro. 

Autoritățile au intervenit prompt, reținând două persoane suspectate de implicare în acest incident. 

În ciuda evenimentului neplăcut, reprezentanții formațiunii politice din care face parte Nigel Farage au declarat că nu se vor lăsa descurajați de asemenea acte de protest și își vor continua campania conform planurilor stabilite.

”Nu ne vom lăsa intimidați de incident”, a afirmat în urma evenimentului, Richard Tice, unul dintre aliații lui Nigel Farage.

Decizia surprinzătoare a lui Nigel Farage de a-și anunța candidatura pentru viitorul scrutin parlamentar anticipat, care va avea loc în luna iulie, a fost făcută publică în ziua precedentă incidentului.

„Dacă mă veți ajuta să intru în Parlament, voi fi o pacoste. Voi fi acolo, ca voce, pentru a mă asigura că Starmer nu ne va aduce înapoi în Uniunea Europeană”, a declarat Nigel Farage. 

 Analiștii politici consideră că intrarea în cursă a controversatului politician ar putea avea un impact semnificativ asupra rezultatelor electorale, în special în ceea ce privește performanța Partidului Conservator, al cărui lider este actualul prim-ministru Rishi Sunak.

Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, este considerat în prezent favoritul pentru a forma viitorul guvern după alegerile parlamentare anticipate. Rămâne de văzut în ce măsură candidatura lui Nigel Farage și incidentele de campanie precum cel de la Clacton vor influența opțiunile electoratului britanic.

Acesta a mai declarat că: „Nu pot abandona milioane de oameni, pur și simplu nu pot face așa ceva, ar fi greșit. Voi candida în aceste alegeri. Revin în politică în calitatea de lider al formațiunii Reformăm Marea Britanie (Reform UK, dreapta). Și există un motiv foarte simplu: știm deja că Partidul Conservator va fi în opoziție, dar nu va fi opoziția, întrucât sunt incapabili. Au petrecut cea mai mare parte a ultimilor cinci ani certându-se unii cu alții, în loc să lupte pentru interesele acestei țări. Obiectivul nostru, în aceste alegeri, este să obținem milioane de voturi, chiar mult mai multe decât în 2015. Voi conduce o revoltă politică în Marea Britanie, pentru că nimic nu mai funcționează în această țară”.