Ce semnifică de fapt numele Google? Originea brandului stă într-o eroare.

Motorul de căutare Google, care domină piața de aproape trei decenii, ascunde în spatele numelui său o istorie fascinantă, necunoscută majorității utilizatorilor.

Denumirea renumitei companii își are rădăcinile în ambiția fondatorilor de a reflecta capacitatea extraordinară a platformei de a procesa un volum colosal de informații. Inițiativa a luat naștere în septembrie 1998, când Larry Page și Sergey Brin, pe atunci doctoranzi la Universitatea Stanford din California, au pus bazele acestui proiect revoluționar, informează b1tv.ro.

Inițial, în 1996, motorul de căutare purta numele de „Backrub”, o aluzie la focusul său pe analiza backlink-urilor. Acest mecanism ajuta internauții să identifice sursele informațiilor și să evalueze credibilitatea diferitelor site-uri pe diverse tematici.

După un an de dezvoltare, fondatorii au decis că proiectul lor necesită o identitate mai sugestivă. În căutarea unui termen care să ilustreze abilitatea platformei de a indexa o cantitate impresionantă de date, atenția lor s-a îndreptat către „Googol”. Acest concept matematic desemnează cifra 1 urmată de o sută de zerouri, simbolizând astfel imensitatea datelor pe care motorul de căutare le putea gestiona.

În procesul de selecție a numelui, un coleg a propus varianta „Googolplex”, însă Larry Page a optat pentru forma prescurtată „Googol”. În momentul verificării disponibilității domeniului, o eroare de tastare a condus la introducerea „google.com” în loc de „googol.com”. Descoperind că acest domeniu era liber și fiind încântați de sonoritatea sa, fondatorii au decis să-l adopte. Astfel, pe data de 15 septembrie 1997, google.com a devenit o realitate în lumea digitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *