John Lennon

Chitara lui John Lennon, redescoperită după 50 de ani, adjudecată pentru 2,3 milioane de lire sterline

O chitară folosită de John Lennon a stabilit un nou record, devenind cel mai scump instrument The Beatles vândut vreodată la o licitație, potrivit BBC.

Organizatorii licitației au dezvăluit că chitara acustică Framus Hootenanny cu 12 corzi a fost descoperită într-un pod, după ce a fost considerată pierdută pentru mai bine de 50 de ani.

Instrumentul a fost adjudecat pentru suma de 2,9 milioane de dolari (2,3 milioane de lire sterline) printr-o licitație telefonică desfășurată la Hard Rock Cafe din New York.

John Lennon a interpretat piesa „You’ve Got To Hide Your Love Away” la această chitară în filmul „Help!” din 1965 și a folosit-o, de asemenea, în înregistrările pentru albumul cu același nume.

Casa de licitații de suveniruri rock ‘n’ roll, Julien’s Auctions, care a stabilit recorduri mondiale cu vânzarea de memorabilia The Beatles, a fost responsabilă de vânzare.

Printre vânzările remarcabile anterioare ale casei de licitații se numără o altă chitară acustică aparținând lui John Lennon, care a fost vândută pentru 2,4 milioane de dolari (1,9 milioane de lire sterline), și setul de tobe Ludwig al lui Ringo Starr, care a fost adjudecat pentru 2,2 milioane de dolari (1,7 milioane de lire sterline). 

David Goodman, directorul executiv al Julien’s Auctions, a afirmat că Framus a fost cea mai semnificativă chitară The Beatles care a fost pusă vreodată în vânzare.

Goodman a subliniat faptul că această chitară nu reprezintă doar o piesă importantă în istoria muzicii, ci și un simbol al moștenirii durabile lăsate de John Lennon, informează News.ro.