De ce a decis Kate Middleton să iasă în public la doar 6 luni după ce a fost diagnosticată cu o boală severă.

Prințesa de Wales, Kate Middleton, a făcut o apariție publică remarcabilă la evenimentul Trooping the Color, alături de soțul său și de cei trei copii ai cuplului regal – Prințul Louis, Prințul George și Prințesa Charlotte, în ciuda faptului că se află în plin tratament împotriva cancerului, conform informațiilor furnizate de Viva.ro.

Deși s-a retras din lumina reflectoarelor timp de șase luni după ce a dezvăluit diagnosticul și a început chimioterapia cu scop preventiv, Kate, în vârstă de 42 de ani, a decis să îl susțină pe regele Charles la una dintre cele mai semnificative ocazii din calendarul regal.

Prezența lui Kate la eveniment nu indică neapărat o revenire completă la îndatoririle regale, însă cu siguranță a fost încurajată de exemplul socrului ei, care a reușit să își gestioneze cu succes angajamentele publice în timp ce urmează un tratament.

Într-o declarație recentă, Prințesa de Wales a menționat intenția sa de a „lucra puțin de acasă” și speranța de a „se alătura câtorva angajamente publice în timpul verii”.

În urma anunțului făcut de Kate cu privire la boala sa, regele Charles și-a exprimat profunda mândrie față de „curajul lui Catherine de a vorbi despre drumul ei și tratament”.

Relația apropiată dintre Kate și Charles era deja evidentă când acesta din urmă, împreună cu Camilla, au vizitat-o pe Prințesa de Wales la clinica din Londra în perioada recuperării sale după intervenția chirurgicală abdominală suferită la începutul anului.

Kate Middleton a strălucit la Trooping the Color, eveniment la care a debutat pe balconul Palatului Buckingham în 2011, la scurt timp după căsătoria cu Prințul William, fiind de atunci o prezență constantă la această sărbătoare.

Prințesa a fost transportată într-o trăsură alături de copiii ei, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, înainte de a apărea pe balconul Palatului Buckingham împreună cu ceilalți membri ai familiei regale.