Foto: YouTube Music

Ed Sheeran dezvăluit: 13 secrete din viața celebrului artist

Se apropie concertul lui Ed Sheeran, care va avea loc pe Arena Națională din București, pe 24 august. Artistul promite un spectacol de neuitat. Până atunci, iată câteva detalii mai puțin cunoscute despre el, relatate de Click!

Știați că albumul „The Marshall Mathers LP” lansat de Eminem în 2000 l-a ajutat pe Ed să scape de bâlbâiala din copilărie? Sau că în perioada când nu-și putea plăti chiria, Ed dormea pe străzi, în trenurile de metrou din Londra sau pe canapelele prietenilor?

  1. Ed și-a început cariera artistică la doar patru ani, când cânta în corul bisericii locale. A învățat să cânte la chitară de mic și a început să scrie cântece în liceu, înregistrând primul său album la 14 ani.
  2. Ed este talentat la mai multe instrumente, cântând la pian, bas, tobe și violoncel. Prima sa chitară a primit-o de la unchiul său.
  3. Eminem a fost cel care l-a ajutat pe Ed să-și depășească bâlbâiala, învățându-i versurile „rapide și melodice”. Ed a declarat pentru Rolling Stone: „Ridicai mâna și profesorii erau cruzi. Așa că, odată ce se întâmpla asta, cineva te imita. Și atunci îți spuneai: «Data viitoare nu voi mai ridica mâna».”
  4. Înainte de a deveni faimos, Ed lansa independent EP-uri, cum ar fi „The Orange Room” și „Want Some”, până la succesul single-ului „The A Team”.
  5. Piesa „The A Team” a fost inspirată de o femeie fără adăpost pe care Ed a întâlnit-o la un centru pentru persoane fără adăpost. „Este povestea ei. Ei bine, cântecul este scris tot despre povestea ei, așa că este vorba despre o femeie fără casă, dependentă de droguri”, a mărturisit el pentru Interview Magazine. Videoclipul piesei a fost realizat cu doar 20 de lire sterline.
  6. În perioada de început a carierei, Ed a cântat la peste 300 de concerte amatoricești în 2009, pentru a-și câștiga existența.
  7. Înainte de a atinge faima, Ed a avut dificultăți financiare și a fost nevoit să doarmă pe străzi, în trenuri sau pe canapelele prietenilor. Această experiență l-a inspirat să scrie cântecul „Homeless”.
  8. În 2009, Jamie Foxx l-a descoperit pe Ed și i-a oferit acces la studioul său de înregistrări din Los Angeles și un loc de dormit în casa lui. Ed a povestit pentru Howard Stern: „La o lună după ce m-am dus acolo cu zero încredere, zburând în L.A. fără nimic și ajungând în casa uneia dintre cele mai mari vedete de cinema din lume, și înregistrând… în mintea mea am zis: «Trebuie să am ceva».”
  9. Unul dintre hobby-urile lui Ed este să construiască cu Lego. El a declarat în 2017, la Graham Norton Show, că a cumpărat kitul „Lego Death Star” pentru a sărbători un succes personal.
  10. Ed are peste 50 de tatuaje, fiecare cu semnificație personală, incluzând o sticlă de ketchup, o ceașcă de ceai, Pingu, Puss în Boot și o secțiune din „Noaptea înstelată” de Van Gogh.
  11. „Shape of You” a fost inițial scrisă pentru Rihanna, dar Ed și-a dat seama că piesa nu se potrivea stilului ei.
  12. Cântecul de karaoke preferat al lui Ed este „Pony” de Ginuwine, pe care îl interpretează cu mișcări de dans inspirate de „Magic Mike”.
  13. Ed a recunoscut că l-a lovit din greșeală pe Justin Bieber cu o crosă de golf în timpul unei vizite în Japonia. „Ne-am dus la un teren de golf, iar el s-a întins pe podea și și-a pus o minge de golf în gură. Am pocnit pe Justin Bieber chiar în obraz cu o crosă de golf.”