Foto: Wall-street.ro

Hoții din Grecia vizează turiștii români: povești șocante de vacanță

Numeroși români au devenit victimele hoților din Grecia. În loc să se bucure de vacanță, aceștia au trăit adevărate coșmaruri. De exemplu, unei familii i-a fost furată mașina din parcarea hotelului în Halkidiki. În aceeași zonă, alte două familii au raportat furturi de bani și bunuri din mașinile lor. Chiar dacă păgubiții au alertat poliția, niciun prejudiciu nu a fost recuperat, scrie Cancan.ro.

Un alt incident a implicat o familie de români care și-au lăsat mașina în parcarea hotelului. Spre uimirea lor, dimineața au descoperit că autoturismul dispăruse. Totul s-a întâmplat într-o stațiune din Halkidiki, iar camerele de supraveghere au surprins întreaga scenă.

În înregistrările video se observă cum unul dintre hoți intră în pensiunea unde dormeau turiștii români, escaladează un balcon și fură cheia de contact cu ușurință. Dimineața, turiștii au realizat că mașina lor, în care aveau documente și o sumă considerabilă de bani, dispăruse.

Un alt român a povestit cum a fost victima unui jaf în timp ce se afla la plajă. „Mie mi-a luat 500 de euro și vreo 900 de lei. M-am uitat pe cameră și l-am văzut când a plecat de lângă mașina mea, avea ceva în buzunar și a blocat!”, a declarat păgubitul pentru observatornews.ro.

Camerele de filmat montate în mașină au surprins momentul în care hoțul deschide portbagajul și caută bani și obiecte de valoare. După ce a găsit un portofel plin cu bani, hoțul a plecat în căutarea unei alte victime.

„Poliția a zis că timp de 6 ani acționează! Mai mult ca sigur sunt din Salonic băieții! E o persoană, cred că are 50 de ani, prosop, gentuța dedesubt și softul, chipul, cheia, nu știu ce e! A deschis mașina ca și cum ar fi mașina lui”, a povestit o altă victimă, conform sursei men’ionate.

În astfel de cazuri, hoții folosesc un dispozitiv care bruiază semnalul de la telecomanda mașinii, lăsând portierele descuiate și făcând furtul extrem de ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *