Maldive

Maldive interzice accesul cetățenilor israelieni pe fondul conflictului din Gaza

Maldive, situat în Oceanul Indian, a luat decizia de a interzice accesul cetățenilor israelieni pe teritoriul său, pe fondul creșterii furiei publice în această națiune cu o populație predominant musulmană, ca urmare a conflictului din Gaza.

Potrivit unui anunț făcut de biroul președintelui, guvernul a hotărât să modifice legislația în vederea împiedicării intrării în țară a persoanelor care dețin pașapoarte israeliene și a înființat un subcomitet responsabil cu supravegherea acestui proces, relatează Digi24.ro.

Totodată, președintele Mohamed Muizu intenționează să numească un emisar special însărcinat cu evaluarea nevoilor populației palestiniene și lansarea unei campanii de colectare de fonduri.

În replică, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Oren Marmorstein, a declarat că instituția pe care o reprezintă sfătuiește cetățenii israelieni să evite orice deplasare în Maldive, inclusiv pe cei care dețin pașapoarte străine, iar celor care se găsesc în prezent acolo le recomandă să ia în considerare opțiunea de a părăsi țara.

 Statisticile arată că în anul precedent, aproximativ 11.000 de israelieni au vizitat Maldive, cifră care reprezintă 0,6% din totalul sosirilor de turiști în această țară.