Doctor

Misiune de salvare! 19 copii palestinieni răniți în Gaza vor fi tratați în spitalele din București, aduși de avioanele militare române.

Conform Digi24, România se implică în ajutorarea a 19 copii palestinieni grav răniți în urma atacurilor armatei israeliene din Fâșia Gaza. Aceștia vor fi transportați de urgență cu avioane militare românești și internați în spitalele din București pentru a primi tratamentul necesar.

Potrivit informațiilor, 16 dintre copii vor fi duși la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, în timp ce alți trei, care sunt bolnavi de cancer și se află în prezent în Turcia, vor fi tratați la Spitalul Marie Curie. 

Transportul va avea loc la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme, datele exacte ale zborului fiind în curs de stabilire.

Misiunea de salvare a fost solicitată de Uniunea Europeană, prin intermediul centrului care gestionează situații de acest fel la nivel european, având în vedere starea gravă a copiilor și nevoia lor de ajutor imediat. Forțele Aeriene Române vor fi implicate direct în această operațiune umanitară. 

Prin eforturile comune ale autorităților și ale personalului medical, se speră că acești copii vor primi îngrijirea necesară și se vor putea recupera cât mai curând posibil.