Proprietarii de Land Rover din Londra își leagă mașinile de copaci pentru a preveni furturile

Posesorii de vehicule Land Rover din Londra au recurs la măsuri extreme pentru a-și proteja automobilele de valoare, în contextul unei creșteri alarmante a furturilor. Îngrijorați de vulnerabilitatea sistemelor de acces fără cheie exploatate de infractori, unii șoferi au început să-și securizeze mașinile de arbori utilizând lanțuri robuste, informează știrileprotv.ro.

O imagine virală pe platformele sociale prezintă un Land Rover parcat pe o stradă rezidențială, asigurat cu un lanț pentru biciclete înfășurat de multiple ori în jurul unui copac din vecinătate și fixat de partea posterioară a vehiculului luxos. Un lacăt de dimensiuni considerabile completează acest dispozitiv improvizat de securitate, menit să descurajeze potențialii hoți.

Aceste SUV-uri de lux, care la începutul anului au fost etichetate drept „cele mai furate vehicule din Marea Britanie„, se confruntă în prezent cu o criză de imagine.

Pentru a contracara publicitatea negativă, Jaguar Land Rover a anunțat luna trecută alocarea unui fond de 1 milion de lire sterline destinat sprijinirii eforturilor poliției în combaterea furturilor de automobile, în încercarea de a-și reabilita reputația.

Conform unei analize realizate de MailOnline, trei dintre primele cinci modele de mașini cel mai frecvent furate în Marea Britanie aparțin mărcii Land Rover.

Statisticile DVLA indică faptul că, deși Lexus RX a ocupat primul loc în clasamentul vehiculelor furate în 2023, modelele Velar, Sport și Range Rover standard s-au clasat toate în top cinci. Modelul Evoque al mărcii s-a situat pe poziția a șasea, iar Range Rover Discovery pe cea de-a șaptea.

Reprezentanții companiei au negat acuzațiile conform cărora vehiculele lor ar fi predispuse la furt, susținând că fondurile investite au fost direcționate către susținerea operațiunilor polițienești în zonele cele mai afectate de astfel de infracțiuni.

Cu toate acestea, proprietarii s-au confruntat cu majorări semnificative ale primelor de asigurare sau chiar cu refuzul asigurătorilor de a le oferi acoperire, ceea ce a condus la o depreciere substanțială a valorii acestor vehicule de lux.

În luna ianuarie, înregistrările camerelor de supraveghere au surprins doi infractori care au reușit să sustragă un Range Rover în valoare de 70.000 de lire sterline în doar câteva secunde. Făptașii, sosiți pe o motocicletă, au forțat geamul din față al vehiculului utilizând o rangă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *