Françoise Bettencourt Meyers

Top 10 cele mai bogate femei din lume: Avere totală de 500 miliarde de dolari.

Conform Bloomberg Billionaires Index, cele mai bogate 10 femei din lume dețin o avere cumulată de 500 miliarde dolari. Topul celor mai bogate femei din lume include reprezentante din Franța, Statele Unite ale Americii, Chile, India și Germania, informează alephnews.ro. 

O mare parte din femeile prezente în clasament sunt moștenitoare și se implică activ, nu doar în lumea business-ului, ci și în activități filantropice.

Françoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea imperiului L’Oreal, ocupă prima poziție în topul celor mai bogate femei din lume, cu o avere estimată la 100 de miliarde de dolari.

Apoi, Alice Walton, fiica fondatorului Walmart, se află pe locul al doilea, având o avere de 83 miliarde de dolari și fiind cunoscută pentru pasiunea sa pentru artă și activitățile caritabile.

Mai departe, Julia Flesher Koch, soția regretatului cofondator al Koch Industries, David Koch, deține o avere de 73 miliarde de dolari și se implică în cauze legate de educație, cercetare medicală și face parte din consiliile de administrație ale mai multor organizații de caritate.

Jacqueline Badger Mars ocupă locul al patrulea, cu o avere de 47 miliarde de dolari, fiind membră în consiliile de administrație ale Mars, National Archives și Smithsonian National Air and Space Museum.

Mai apoi, MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a primit o parte din avere în valoare de 38 miliarde de dolari în urma divorțului din 2019. În continuare, Abigail Johnson, în vârstă de 62 de ani, este CEO-ul Fidelity Investments și deține o avere de 37 miliarde de dolari.

De menționat este și averea deținută de Iris Fontbona, moștenitoarea unor mine de cupru din Chile, are 81 de ani și o avere de 34 miliarde de dolari.

Savitri Jindal, în vârstă de 74 de ani, deține Jindal Group, un conglomerat indian prezent în domeniile oțelului, mineritului, energiei și infrastructurii, și are o avere de 31 miliarde de dolari.

În final,  Susanne Klatten, una dintre cele mai bogate persoane din Germania, deține aproximativ 20% din BMW și are o avere de 29 miliarde de dolari.