Sursă foto: apnews.com

Trump câștigă prin tăcere: Biden se încurcă în propriile cuvinte în confruntarea televizată.

Dezbaterea televizată dintre Joe Biden și Donald Trump, transmisă de CNN joi seara, a avut un impact nefavorabil asupra imaginii lui Biden. Acest eveniment, posibil singura confruntare directă din actuala campanie electorală americană, a abordat subiecte de politică internă și externă, fără a aduce perspective noi.

Prestația lui Biden a fost marcată de momente de confuzie și incoerentă, contrar așteptărilor susținătorilor săi care sperau că va demonstra că vârsta nu îi afectează capacitățile pentru un potențial al doilea mandat. Trump, în schimb, a adoptat o atitudine mai rezervată comparativ cu dezbaterile din 2020, evitând să-și întrerupă adversarul, informează Biziday.ro.

CNN raportează reacții de panică și dezamăgire din tabăra democrată. Un fost angajat al administrației Biden a comentat: „Biden arată groaznic și se aude groaznic. Este pur și simplu incoerent”. Alți democrați au folosit expresii precum „Oribil” și „Suntem f***ed” pentru a descrie situația.

Performanța slabă a lui Biden a generat întrebări în rândul democraților despre posibilitatea găsirii unui alt candidat pentru alegerile prezidențiale.

Trump s-a concentrat pe tema imigrației, reiterând afirmații controversate din campaniile anterioare. Strategia sa părea să fie una de minimă intervenție, lăsând prestația lui Biden să vorbească de la sine. La finalul dezbaterii, Trump l-a caracterizat pe Biden drept „plângăcios”, a sugerat că armata nu îl respectă și a făcut referire la situația din Ucraina.

Convenția Națională Democrată este programată pentru 19 august la Chicago, în timp ce cea Republicană va avea loc pe 15 iulie în Milwaukee.

Conform sursei citate, CNN a transmis:  „Democrații sunt în panică după performanța președintelui Joe Biden la dezbaterea de joi seară, care a stârnit chiar semne de întrebare dacă acesta ar trebui să rămână candidatul partidului pentru prezidențiale. Publicul amercian a văzut un Biden cu o voce domoală, estompată, uneori cu privirea pierdută și care părea că și-a uitat gura deschisă. S-a chinuit să-și ducă ideile până la capăt și n-a fost capabil să dea replici pe probleme (precum avortul) în care democrații erau în avantaj. În câteva minute de la începerea dezbaterii, democrații au început să realizeze cât de prost merge aceasta pentru ei – “Biden arată groaznic și se aude groaznic. Este pur și simplu incoerent”, a spus un democrat care a lucrat în Administrația Biden. “Oribil”, a spus un alt democrat. “Suntem f***ed”, a exclamat un altul, care a fost implicat în mai multe campanii electorale. Pe măsură ce dezbaterea se apropia de final, întrebarea care s-a profilat a fost una singură: Ar trebui democrații să găsească un alt candidat?“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *