Foto: media.istockphoto.com

Turista care a vizitat 40 de țări: Lista destinațiilor de evitat

O turistă americană, care a călătorit în peste 40 de țări, a dezvăluit în articolul său publicat recent pe Click.ro care sunt locurile pe care nu le-ar mai vizita.

„Am iubit Los Angeles-ul, dar o vizită a fost suficientă. Crescând în Australia, am visat să vizitez Hollywood-ul – locul unde se fac multe filme. Când aveam 14 ani, mama mi-a spus că mă duce la Los Angeles, iar eu am crezut că este cel mai bun loc de pe planetă.”

Înainte de a ajunge în Los Angeles, turista a petrecut câteva săptămâni în Mexic, explorând ruinele mayașe și bucurându-se de preparatele locale și de atmosfera vibrantă de pe plajă. Însă, când a ajuns în Los Angeles, orașul nu i-a mai părut la fel de fermecător ca Mexicul.

Ne-am simțit minunat explorând studiourile de film și plimbându-ne de-a lungul Hollywood Walk of Fame, dar odată ce am văzut LA, nu am mai simțit nevoia să mă întorc. „De fapt, am ajuns să mă întorc cu soțul meu când aveam 20 de ani, pentru că și el era dornic să bifeze acele experiențe. La fel ca mine – există alte locuri pe care am prefera să le vizităm din nou.”

Monaco este o altă destinație pe care nu ar mai vizita-o. „Când am fost în sudul Franței, am decis să facem o excursie de o zi la Monte Carlo, Monaco. Soțul meu voia neapărat să vadă Marele Premiu de la Monaco, așa că mi-am petrecut ziua explorând orașul împreună cu mama lui, în timp ce el a urmărit cursa de Formula 1. Plimbându-ne prin Monte Carlo, am fost uimiți de opulență, dar nu era genul meu de destinație. Am fost mereu înconjurată de oameni cu care nu aveam prea multe în comun.”

Venetia, un alt loc faimos, nu a impresionat-o în mod deosebit. „Veneția este unul dintre acele locuri care trebuie să fie văzute pentru a fi crezute. Construită pe un grup de insule în Marea Adriatică, nu există niciun alt loc asemănător în lume. Absența mașinilor îi conferă un farmec aparte. În călătoriile mele ulterioare, am preferat alte destinații din Italia, cum ar fi Lacul Como.”

Phuket, deși recunoscută pentru plajele sale superbe și stațiunile balneare, nu a fost pe gustul ei. „Phuket găzduiește unele dintre cele mai populare plaje și stațiuni balneare din Thailanda. Când aveam 17 ani, părinții mei m-au dus acolo pentru o vacanță. Deși a fost distractiv să înot în piscina complexului și să fac parasailing în golf, nu am plecat cu dorința de a mă întoarce. În călătoriile mele ulterioare în Thailanda, am găsit alte locuri care mi-au plăcut mai mult, cum ar fi Krabi, care este mai puțin aglomerat și mult mai frumos.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *