Un român se plimba pe la graniță cu trei etiopieni în portbagaj. Află unde îi ducea acesta!

Recent, a avut loc o descoperire surprinzătoare în portbagajul unui autoturism condus de un cetățean moldovean, în punctul de trecere a frontierei Nădlac II. Agenții de frontieră au depistat trei resortisanți etiopieni ascunși în mașina șoferului care intenționa să ajungă în Germania, informează ȘtirileProTv.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei trei indivizi încercau să traverseze ilegal granița cu Ungaria, cu obiectivul de a ajunge în state occidentale ale Europei.

Despre evenimentul terifiant, Poliția de Frontieră a transmis următoarele: „În data de 16.06.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean moldovean în vârstă de 33 de ani. Bărbatul conducea un autoturism înmatriculat în Moldova, având ca destinaţie Germania. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, trei cetăţeni străini”.

Persoanele identificate în portbagaj au fost conduse la sediul autorităților de frontieră pentru interogatoriu, stabilindu-se că sunt cetățeni etiopieni cu vârste între 22 și 29 de ani, care au intrat legal pe teritoriul României.

„Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun”,  a adăugat Poliţia de Frontieră.