Vaca vitiana 19

Văcuța VIP, cu bodyguarzi și supraveghere înarmată 24/7. Care este povestea ei?

O văcuță pe nume Viatina 19 se bucură de o atenție și o protecție ieșite din comun. Exemplarul bovin este supravegheat permanent de personal de securitate înarmat și de echipamente de monitorizare video, informează newsweek.ro. 

Această măsură de precauție extraordinară ridică semne de întrebare și stârnește curiozitatea multora. Care este motivul din spatele unei astfel de griji deosebite și ce anume face ca Viatina 19 să fie atât de specială?

Această văcuță cu adevărat unică a fost achiziționată în anul precedent, în cadrul unei licitații, pentru suma impresionantă de 4,1 milioane de dolari, depășind de trei ori recordul anterior stabilit în 1985. 

Are o blană albă ca zăpada și o constituție robustă.  Viatina 19 a fost creată prin intermediul implantării unor embrioni supuși modificărilor genetice, cu scopul de a transmite cele mai valoroase trăsături ale rasei din care face parte.

Ovocitele extrase de la Viatina au fost deja comercializate în țări precum SUA, Emiratele Arabe Unite și India. Mai mult decât atât, văcuța însăși se află în prezent în perioada de gestație. 

Din perspectiva medicului veterinar responsabil de monitorizarea sa, Viatina 19 reprezintă o îmbinare perfectă între frumusețea specifică rasei sale, capacitatea reproductivă remarcabilă și cele mai recente progrese înregistrate în domeniul geneticii.

Aceasta se află în Brazilia, care deține poziția de lider mondial în exportul de carne de vită.