Foto: Știrileprotv.ro

Viitorul incert al milionarilor britanici: De ce aleg să plece

Un număr record de milionari plănuiesc să părăsească Regatul Unit în acest an, conform unor noi cercetări, iar alegerile generale din acest an ar putea intensifica acest exod, anunță știrileprotv.ro.

Raportul Henley Private Wealth Migration arată că Marea Britanie va pierde net 9.500 de persoane cu avere ridicată în 2024, mai mult decât dublul cifrei de anul trecut, de 4.200, care deja era un record. Marea Britanie se situează pe locul doi după China în clasamentul Henley, care anticipează o ieșire netă de 15.200 de milionari în 2024.

Această tendință reprezintă o schimbare semnificativă pentru Marea Britanie, care era văzută odată ca un paradis pentru bogații lumii. Henley, o companie de consultanță specializată în migrație, a observat că între anii 1950 și începutul anilor 2000, țara a atras familii înstărite din Europa continentală, Africa, Asia și Orientul Mijlociu.

„Cu toate acestea, această tendință a început să se inverseze în urmă cu aproximativ un deceniu, pe măsură ce mai mulți milionari au început să părăsească țara și au venit mai puțini”, se menționează în raport. „În special, într-o perioadă de șase ani post-Brexit, între 2017 și 2023, Regatul Unit a pierdut un total de 16.500 de milionari din cauza migrației. Estimările provizorii pentru 2024 sunt și mai îngrijorătoare”, adaugă raportul.

Hannah White, CEO al think tank-ului Institute for Government, a remarcat că exodul milionarilor ar putea fi accelerat de alegerile generale din acest an. Sondajele recente oferă Partidului Laburist din stânga-centru un avans considerabil față de Partidul Conservator de dreapta.

Un sondaj realizat de Savanta pentru ziarul The Telegraph, publicat în weekend, a oferit laburiștilor 46% din voturi, mai mult decât dublul celor obținute de conservatori.