Glovo

Peste 8 milioane de burgeri comandați prin Glovo în România, în ultimul an

În ultimul an, prin platforma multi-categorie Glovo, care oferă acces la o gamă largă de produse, au fost comandați peste 8 milioane de burgeri în România, informează revistabiz.ro.

Astfel, România se situează pe primul loc în regiunea Europei de Sud-Est și pe locul 4 la nivel global, din cele 23 de țări în care operează platforma, în ceea ce privește comenzile de burgeri. Pe teritoriul României, se înregistrează comenzi de peste 15 burgeri pe minut, totalul comenzilor din ultimele 12 luni depășind 8 milioane.

Data de 15 decembrie 2023 a marcat recordul de comenzi, când au fost livrați prin Glovo peste 33.000 de burgeri în întreaga țară, ceea ce înseamnă un burger comandat la fiecare 3 secunde.

Anul trecut, cele mai multe comenzi de burgeri au fost înregistrate în București, Constanța și Cluj-Napoca, urmate de Iași și Brașov, în timp ce, Târgu-Mureș și Oradea se remarcă prin frecvența ridicată a comenzilor de burgeri.

În ceea ce privește preferințele, utilizatorii din București optează cel mai adesea pentru burgerii cu brânză, pui și bacon.

Clujenii și constănțenii aleg frecvent, pe lângă aceste ingrediente, și varianta de dublu burger.

Cel mai fidel fan al burgerilor este un clujean care a plasat comenzi de peste 200 de ori.

Cea mai scumpă comandă, în valoare de aproximativ 1700 de lei, aparține tot unui utilizator din Cluj-Napoca.

Conform datelor analizate, românii preferă să comande burgeri în special în sezonul de iarnă, luna octombrie înregistrând cele mai multe comenzi în această categorie. Anul trecut, ziua din săptămână cu cele mai multe comenzi de burgeri a fost vinerea.

Intervalul orar de vârf pentru comenzi s-a situat între orele 19:00 și 20:00, indicând faptul că burgerul este adesea alegerea pentru masa de seară.