Foto: wowbiz.ro

Babasha și Coldplay: Povestea din spatele unui moment controversat

Babasha a fost invitat să cânte pe scenă alături de Coldplay în concertele de pe 12 și 13 iunie. Recent, el a discutat deschis într-un podcast moderat de Damian Drăghici despre această oportunitate și reacțiile negative primite, relatează wowbiz.ro.

Trupa Coldplay, renumită global, a organizat două concerte pe Arena Națională din București. De fiecare dată, aceștia încearcă să surprindă publicul, de data aceasta invitând un artist local pe scenă.

Babasha a fost șocat când managerul său l-a informat că cei de la Coldplay doresc ca el să cânte alături de ei.

Inițial a fost copleșit de eveniment, dar și-a dat seama rapid că este o oportunitate unică în viață.

Conform sursei citate, Babasha a declarat că: „M-au sunat project managerul meu și Ioana, ‘mămica’ mea, eu abia mă trezisem, avusesem repetiții, am stat până târziu. M-au sunat țipând: ‘Uite ce s-a întâmplat, dacă auzi înnebunești, ne-au căutat Coldplay că vor să cânți cu ei’. Eu atunci nu am procesat bine informația și am zis: ‘Da, ok’. Eu mi-am dat seama că era un șoc pe care îl aveam, nu am putut să accept șocul ăsta multe zile după concert, chiar și acum încă încerc să îmi revin.”

Pe măsură ce ziua trecea, devenea tot mai agitat. Prima reacție a fost să-și anunțe formația.

Era conștient de diferențele muzicale dintre el și Coldplay, ceea ce a creat multă confuzie.

Coldplay a cerut să cânte melodia sa „Nebunia lui Babasha”, o manea autentică. Babasha nu și-a imaginat niciodată că va cânta această piesă în fața a 50.000 de oameni.

„Mă jur că nu m-am gândit vreodată că o să cânt ‘Păi na’ în fața a 50.000 de oameni și nu m-am gândit că va fi vreodată nominalizată la vreun premiu. Melodia asta pe care am făcut-o a fost strict o caterincă, adică eu consider că muzica trebuie doar simțită și trăită.”, a adăugat acesta.

Babasha a recunoscut că de la început le-a spus celor de la Coldplay că va fi un moment controversat.

Chris Martin, însă, nu a fost deranjat și l-a susținut pe Babasha datorită talentului său. Au făcut repetiții împreună și s-au înțeles bine, dar reacția publicului a fost mai dură decât se aștepta.

După câteva secunde de la începutul melodiei, spectatorii au început să huiduie și să-l insulte.

Chiar dacă a fost greu să ducă melodia până la capăt, sora lui i-a oferit sprijinul necesar, informează sursa citată.

Momentul a fost devastator pentru Babasha, dar și-a adunat curajul și a urcat pe scenă și în cadrul celui de-al doilea concert, unde reacțiile au fost diferite.

„În momentul când au început să huiduie ai vrut să te oprești? A fost foarte ciudat ce s-a întâmplat acolo. (…) La un moment dat mi-am dat seama că huiduie lumea, începeau să se audă din ce în ce mai rău. În momentul în care începuse să-mi fie puțină frică m-am uitat și era soră-mea în primul rând și ea era fericită pentru mine, plângea. Am văzut-o o fracțiune de secundă și atât am avut nevoie. Am făcut momentul, eu jur că nu-mi mai aduc aminte cum s-a terminat, am trecut de scările alea. Atunci începusem să conștientizez ce se întâmpla, să ies din adrenalina aia și să revin cu picioarele pe pământ, eram într-un șoc, toată lumea îmi arăta semne, mă înjura.”, a mai prezentat artistul.