Festivitate de absolvire cu scântei la Vaslui: Costumul unui absolvent a aprins spiritele pe internet.

Un adolescent din Vaslui a reușit să capteze atenția tuturor participanților la festivitatea de absolvire a Liceului Emil Racoviță, alegând să poarte o ținută cu totul neconvențională, care a stârnit numeroase controverse și a divizat opinia publică, după cum relatează vremeanoua.ro.

Fiul unui prosper om de afaceri local a optat pentru un costum negru, cu un aspect strălucitor, dar ceea ce a atras cu adevărat privirile a fost detaliul inedit al spatelui decupat, tânărul renunțând la cămașă și accesorizând ținuta cu un lănțișor cu diamante care forma inițiala numelui său, „V”.

Ținuta inedită a fost creată special pentru eveniment de către o croitoreasă din Vaslui, care a împărtășit pe rețelele sociale detalii despre procesul de realizare a costumului, evidențiind implicarea directă a clientului în alegerea materialelor și a detaliilor personalizate. „Totul a fost construit de la 0, împreunã am ales materialul acesta special, butonii i-am personalizat cu numele lui, iar la spate are inițiala numelui din strasuri, totul făcut manual”, a dezvăluit creatoarea pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a ținut să sublinieze că, deși costumul are un design îndrăzneț, nu depășește limitele decenței: „Da, îmi iese ce îți dorești tu! Garantez pentru asta și apoi începe stresul să iasă așa cum am spus. Așadar, am acceptat să fac costumul acesta și ce superb este! Și ce mult îmi place! Nu e pentru oricine, clar, nu vă obligă nimeni să purtați așa ceva când mergeți la un eveniment. Acest costum indecent nu este, nu se vede absolut nimic ce nu ar trebui să fie la vedere, are doar un decupaj la spate și este accesorizat”.

Apariția tânărului la balul de absolvire a generat reacții mixte în mediul online, unii apreciind originalitatea și curajul de a ieși din tipare, în timp ce alții au exprimat rezerve față de caracterul provocator al ținutei.

Comentariile negative au variat de la comparații cu ținutele destinate băieților de oraș sau scenei, până la afirmații tranșante precum „Nu sunt de acord cu această ținută, poate pentru scenă sau showbizz, să aibă ce comenta televiziunile!” sau „Frumos, însă nu aș vrea să îmi văd băieții îmbrăcați așa. Este un costum special, e adevărat, însă pare mai mult pentru stripperi, dacă îmi permiteți să îmi dau cu părerea!”.

Pe de altă parte, nu au lipsit nici opiniile favorabile, care au salutat nonconformismul și personalitatea puternică a absolventului: „Foarte frumos! Chiar dacă am o vârstă rezonabilă, sunt open mind. Îmi place, dar este și adevărat că persoana care poartă așa ținută are personalitate. Ieșit din tipar nu este și vulgar. Felicitări!”