Ciolacu

Ciolacu: „Poluarea nu este de stânga sau de dreapta.” Prim-ministrul aprobă memorandumul pentru Centura Verde București-Ilfov

Prim-ministrul României a aprobat prin semnătură un acord de intenție privind implementarea proiectului Centura Verde București-Ilfov, subliniind responsabilitatea Executivului de a sprijini astfel de inițiative, informează newsbucurești.ro.

Premierul a evidențiat importanța proiectului făcând o paralelă cu performanța remarcabilă a lui Alex Gavan, unul dintre puținii oameni care au reușit să urce la altitudini de peste 8000 de metri fără ajutorul oxigenului suplimentar

„Sunt foarte puțini oameni care reușesc să urce la peste opt mii de metri fără oxigen suplimentar. Alex Gavan este unul dintre ei! Da, acolo este vorba de aerul rarefiat. Dar, aici jos, noi toți ne sufocăm de la poluare. Asta trebuie să fie și Centura Verde București-Ilfov! Rezerva de oxigen pentru oamenii care trăiesc aici și care resimt din plin efectele poluării!”, a declarat oficialul.

Șeful Guvernului și-a exprimat sprijinul pentru demersul inițiat de Alex Gavan și Platforma Civică „Împreună pentru Centura Verde”, accentuând necesitatea unei colaborări strânse între societatea civilă și autorități pentru atingerea obiectivelor comune.

Premierul a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii în București și Ilfov, concomitent cu protejarea mediului și combaterea poluării. Una dintre soluțiile propuse este acordarea unui statut legal de protecție pădurilor din jurul Capitalei, extinderea suprafețelor forestiere prin împăduriri și facilitarea accesului populației în aceste zone cu scop recreativ.

În încheiere, prim-ministrul a reamintit că poluarea este o problemă care afectează întreaga societate, indiferent de orientarea politică, și a insistat asupra responsabilității comune de a lupta împotriva acestui „ucigaș invizibil”. 

„Poluarea nu este de stânga sau de dreapta. Poluarea ne priveşte pe toți. Poluarea ne ucide pe toți! Și toți, împreună, avem datoria de a lupta împotriva acestui ucigaș invizibil!”, a concluzionat șeful Executivului.