Nicolae Ciucă

Ciucă oferă explicații despre teza de doctorat plagiată

Nicolae Ciucă, președintele în funcție al PNL, a abordat subiectul delicat al acuzațiilor de plagiat privind teza sa de doctorat într-un interviu acordat postului de televiziune Euronews, informează Gândul.ro. 

El a subliniat că și-a elaborat teza între 1998 și 2003, perioadă în care nu existau reglementări clare referitoare la redactarea unei lucrări academice de acest tip.

De asemenea, Ciucă a menționat că teza sa de doctorat include un număr de 142 de note de subsol, sugerând astfel că a respectat standardele academice ale vremii.

Nicolae Ciucă s-a apărat în fața acuzațiilor de plagiat, declarând:  „Spun încă o dată lucrarea mea de doctorat a fost elaborată între anii 1998-2003. La vremea respectivă nu exista niciun fel de reglementare, de lege vizavi de modul în care se elaborează o teză de doctorat, au fost regulile de la nivelul Universității Naționale de Apărare. În acea teză sunt 142 de note de subsol. Ca atare, vă pot spune cu toată certitudinea că nu am plagiat.” a declarat Nicolae Ciucă