Organizația Femeilor Liberale (OFL)

Femeile din PNL, forță în creștere: record de candidate în alegerile actuale.

Partidul Național Liberal a făcut din promovarea femeilor în sfera politică și în pozițiile de conducere o practică obișnuită, numărul acestora înregistrând o creștere constantă de la an la an, atingând un nivel record în cadrul alegerilor actuale, când PNL a inclus peste 9.000 de femei pe listele de candidați, informează adevărul.ro. 

Mai precis, este vorba despre un număr de 9.218 candidate, atât în țară, cât și în diaspora, reprezentând toate filialele PNL. 

Mai exact, regiunea Sud-Est, care cuprinde județele Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea, Brăila și Buzău, se situează pe primul loc, cu 1600 de candidate pentru funcțiile de primar și consilier județean sau local.

Organizația Femeilor Liberale (OFL) reprezintă o structură internă a partidului, caracterizată printr-un grad ridicat de activitate și implicare în probleme de actualitate. 

Una dintre cele mai recente inițiative ale OFL, axată pe protecția copiilor în mediul online, a reușit să strângă peste 200.000 de semnături de susținere. 

Din perspectivă statistică, din cele peste 19 milioane de persoane cu reședință pe teritoriul României, 9.800.000 sunt femei, ceea ce reprezintă 51,5% din totalul populației rezidente, dintre care 52,8% trăiesc în mediul urban. 

În zonele rurale, ponderea populației feminine se situează la 50%.

,,Deși egalitatea de gen e astăzi mai echilibrată decât acum 20 de ani, știm că încă există discriminări și abuzuri la adresa femeilor. Nu există săptămână în care să nu auzim despre cel puțin un act de violență, de cruzime, de hărțuire, de agresiune sexuală, fizică sau verbală împotriva femeilor. De aceea, doamnele și domnișoarele care anul acesta fac un pas în politică sunt reprezentative în lupta pentru egalitatea de gen. Schimbarea de mentalitate în România în ce privește rolul femeii în politică nu este ușoară. Vor fi multe contre și multă rezistență. Însă cele 9000 de femei care candidează la alegerile locale din partea PNL vor netezi drumul pentru următoarea generație de femei politician” a transmis Nicolae Ciucă. 

,,Am spus mereu și susțin în continuare că OFL este arma secretă a PNL. Le-am spus doamnelor din organizație că anul electoral 2024 va fi definit de capacitatea fiecărui partid de a răspunde unor aşteptări de bază definite de triada „Şcoală – Stradă – Spital”, teme pe care femeile le cunosc şi le înţeleg mai bine decât bărbaţii şi, tocmai de aceea, pot fi mai convingătoare decât ei. Cred că în 2024, mai mult ca niciodată, oamenii vor vota acei candidaţi care oferă speranţă, care creează entuziasm, care sunt capabili să adune la un loc cât mai multă energie pozitivă. Noi, femeile liberale avem convingerea că merităm mai mult în politică și că suntem capabile de mai mult. De mult mai mult. PNL e un partid care respectă femeile și unde femeile găsesc oportunități”, a declarat Președinta OFL, Nicoleta Pauliuc.