Klaus Iohannis

Klaus Iohannis: Comasarea alegerilor, o decizie înțeleaptă validată de prezența masivă la urne.

Președintele Klaus Iohannis a exprimat opinia că atât rezultatele alegerilor, cât și prezența ridicată la urne demonstrează că actuala coaliție guvernamentală este benefică pentru țară, anunță Fanatik.ro.

Liderul de la Cotroceni a afirmat, de asemenea, că decizia de a organiza simultan cele două tipuri de alegeri a fost una înțeleaptă, iar participarea în număr mare a alegătorilor conferă legitimitate celor care vor fi la cârma comunităților locale în următorii patru ani.

„Vă amintiți că au fost multe dezbateri în spațiul public dacă această coaliție e bună pentru România sau nu. Cred că de data asta am primit un răspuns chiar de la alegători, care în proporție foarte mare – aproape 50% – au votat lista comună dată de coaliție și este foarte corect așa după ce coaliția a reușit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele care au pornit din cauza acestui război purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Pe de altă parte, în ceea ce privește alegerile locale eu consider în continuare că a fost o decizie bună să fie aduse alegerile locale împreună cu alegerile europarlamentare dintr-un motiv democratic clar: alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători.

Faptul că au fost aduse împreună ne-au dus la o participare de peste 50%, deci putem spune că a fost pasul corect, iar comunitățile, evident, și-au ales primarii, președinții de consilii, consilieri pe care i-au crezut potriviți în următorii patru ani”, a dtransmis  Klaus Iohannis.

Întrebat dacă el consideră posibilă prezentarea unui candidat comun din partea PSD și PNL la alegerile prezidențiale, președintele a răspuns: „Este o chestiune care trebuie lămurită în interiorul coaliției și chiar dacă aș avea o opinie în această chestiune nu cred că ar fi corect să o spun public”.