Ciolacu Foto: Tomisnews.ro

Mici românești pentru premierul Bavariei de la Ciolacu. „Cred că e suficient dacă mâncăm înainte mici.”

Profitând de prezenţa sa pe teritoriul german cu ocazia meciului naţionalei de fotbal a României, prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere și cu liderul guvernului bavarez, potrivit informaţiilor furnizate de digi24.ro.

Șeful executivului român nu s-a prezentat la întâlnire cu mâinile goale, ci a adus drept cadou o ladă frigorifică plină cu mici congelaţi, răspunzând astfel unei solicitări anterioare a oficialului bavarez.

În cadrul discuţiei, cei doi demnitari au avut un schimb amical de replici, Marcel Ciolacu lansând invitaţia ca Markus Söder să viziteze România pentru a descoperi frumuseţile Deltei Dunării și „castelul lui Dracula”.

Premierul român a adăugat, în spirit de glumă: „Eu îmi menţin părerea, indiferent cât de mult usturoi o să mâncăm, să nu mergem într-o noapte cu lună plină și să mergem într-o noapte cu lună normală”.

La rândul său, oficialul bavarez a replicat: „Cred că e suficient dacă mâncăm înainte mici. Conţin atât de mult usturoi, încât nu vor mai avea curajul vampirii să se apropie de noi. Vă mulţumesc foarte mult. Vă urez mult succes la Campionatul European. Dar dacă veţi juca împotriva Germaniei, să știţi că nu vă mai urez succes”.

Anterior, Markus Söder, un pasionat al bucătăriilor tradiţionale, i-a solicitat anterior lui Marcel Ciolacu să îi aducă specialitatea românească „mici”.

Dorința premierului bavarez a fost îndeplinită de Ciolacu, o ladă frigorifică cu preparatul tradiţional congelat fiind transportată în landul german de delegaţia guvernamentală a României.