Foto: Cotidianul.ro

Mircea Geoană și scandalul de plagiat: acuzat că a copiat din rapoartele lui Clinton și Bush

Mircea Geoană, în prezent secretar general adjunct al NATO, este acuzat că ar fi plagiat teza de doctorat pe care a susținut-o acum aproape două decenii la ASE București, conform unui articol publicat de Digi24.ro.

Potrivit acestora, Geoană ar fi tradus și inclus în lucrarea sa zeci de pagini din rapoartele anuale adresate Congresului SUA de către președinții Bill Clinton și George W. Bush. Aceste rapoarte, se pare, nu sunt nici citate corespunzător și nici menționate în bibliografia tezei.

Când a fost întrebat direct despre aceste acuzații, Geoană a răspuns: „Nu știu, eu vă spun că ceea ce am făcut eu cu teza mea de doctorat a fost făcut absolut onest și nu mă simt cu absolut nimic în afara regulilor din vremea respectivă. Acum… dacă s-au schimbat regulile între timp, e altceva.”

Organizația neguvernamentală „România Renaște,” care îl susține pe Mircea Geoană, a făcut un apel în cadrul unei conferințe de presă, cerând ca acesta să candideze la alegerile prezidențiale din acest an. Liderul organizației, profesorul universitar Dumitru Borțun, a declarat că Geoană ar putea renunța la funcția sa din cadrul NATO după summitul NATO de la Washington, programat pentru perioada 9-11 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *