Gabriela Firea

Nicușor Dan susține că Firea are toate șansele de a câștiga Primăria Capitalei

Nicușor Dan, candidat pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, a afirmat că Gabriela Firea are toate șansele să câștige alegerile pentru această funcție, informează HotNews. 

Fiind întrebat ce părere are despre sondajul de opinie în care Gabriela Firea are 29% și se situează pe locul 2, după el, Nicușor Dan a explicat că: „Este o chestiune de mobilizare. Sunt alegeri într-un singur tur, există două bazine mari în Bucureşti, unul anti-PSD sau să-i spunem de dreapta şi unul PSD sau să-i spunem de stânga. Şi în interiorul acestor bazine, fiind mai mulţi candidaţi, oamenii se orientează către cel mai bine plasat. Deci, Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei”. 

Astfel,  Nicușor Dan susține că în București există două bazine electorale importante, de dreapta și de stânga, iar victoria va aparține celui care va reuși să mobilizeze mai bine propriul bazin electoral.

La momentul la care a fost întrebat dacă ar  accepta o dezbatere electorală alături de Gabriela Firea și Sebastian Burduja, Nicușor Dan a precizat că într-o confruntare electorală cu un singur tur de scrutin, contează primii doi clasați în sondaje.

Astfel, acest a explicat că: „Pentru Sebastian Burduja răspunsul l-am dat. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur. Eu mi-aş fi dorit să fie două tururi, îmi doresc asta de 12 ani. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur şi atunci contează primii doi clasaţi. Am încercat să am o dezbatere în momentul în care era evident că pe locul doi era Cristian Popescu Piedone, domnia sa a refuzat. Acum, legat de o dezbatere cu Gabriela Firea, aştept să văd un sondaj pe care l-am făcut ca să văd cine este candidatul de pe locul doi, dacă este Gabriela Firea sau altcineva”.

Conform ultimului sondaj făcut public de INSCOP pe 30 aprilie, referitor la competiția pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor, cu 38,5% din opțiuni.

În același sondaj INSCOP, Gabriela Firea se poziționează la distanță în spatele lui Nicușor Dan, ocupând locul al treilea în preferințele alegătorilor, cu 21,4% din opțiuni, fiind devansată de Cristian Popescu Piedone, care a obținut 27,4% din intențiile de vot.

În același timp, un alt sondaj, comandat de PSD și publicat pe 28 aprilie, indica faptul că Nicușor Dan ar putea câștiga alegerile pentru Primăria Generală cu 31% din voturi. În același sondaj comandat de PSD, Gabriela Firea, care abia intrase în cursă la acea vreme, s-ar clasa pe locul secund cu 24 de procente din intențiile de vot, fiind urmată de Cristian Popescu Piedone (PUSL), care ar obține 20% din voturi.