Vot

PNL, șanse mari de victorie în alegerile locale din Moldova.

Conform celor mai recente sondaje sociologice, PNL are șanse semnificative de a ieși învingător în alegerile locale din regiunea Moldovei.

Cercetarea sociologică indică faptul că PNL a obținut 30% din intențiile de vot ale alegătorilor din Moldova pentru consiliile județene, în timp ce PSD a înregistrat 31%, fiind însă pe o tendință descendentă, anunță HotNews.ro. 

Cu doar 1% în urma PSD, liberalii au perspective promițătoare de a depăși formațiunea social-democrată până în ziua scrutinului.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare, Alianța PSD-PNL se poziționează pe primul loc în preferințele electoratului, cu 46% din intențiile de vot.

Alianța USR-PMP-FD se situează la o distanță considerabilă, cu 17% din opțiunile de vot, fiind urmată de AUR, care a obținut 14%.

SOS România ocupă poziția a patra, cu 6% din intențiile de vot. Informațiile celui mai recent sondaj intern au fost colectate în a doua parte a lunii mai, pe baza unui eșantion reprezentativ de 1.824 de persoane din întreaga țară.