Foto: Digi24.ro

Premierul Ciolacu se consultă cu partidele pentru alegerile prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat săptămâna trecută că va organiza consultări cu partidele parlamentare pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale. La aceste negocieri, liderul PNL, Nicolae Ciucă, va fi absent, însă va fi reprezentat de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Consultările vor avea loc la Palatul Victoria, iar programul stabilit este următorul: la ora 10:00, se vor întâlni cu reprezentanții USR; la ora 11:00, cu cei ai AUR; la ora 14:00, cu UDMR; la ora 15:00, cu SOS; la ora 16:00, cu Grupul Minorităților Naționale; iar la ora 17:00, cu PUSL. Negocierile cu alte formațiuni politice vor continua și marți, 2 iulie.

Din partea Guvernului vor participa premierul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacșu și vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Aceste discuții au loc în contextul în care PSD și PNL nu au ajuns la un consens asupra calendarului alegerilor prezidențiale. Deși inițial s-a convenit ca primul tur al alegerilor să fie pe 15 septembrie, liberalii doresc acum ca scrutinul să aibă loc în noiembrie.

La ora 13:00, conducerea PNL va redeschide discuțiile despre calendarul alegerilor în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național. Până în prezent, celelalte partide parlamentare au confirmat prezența la consultările cu echipa Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *