Președintele demisionar al USR acuză: Toni Greblă, „marionetă PSD-PNL” la AEP, trebuie să plece imediat.

Cătălin Drulă, președintele demisionar al USR, îl învinuiește pe Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, că s-a comportat ca „o marionetă PSD-PNL” și că, sub conducerea sa, au avut loc „cele mai mari fraude din istoria recentă”, motiv pentru care solicită „demiterea imediată” a lui Greblă, anunță HotNews.ro.

„Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă: frauda electorală nu trebuie tolerată! Toni Greblă, marioneta PSD-PNL la AEP, trebuie să plece imediat. Sub conducerea sa, vedem cum sunt în plină desfășurare cele mai mari fraude electorale din istoria recentă. Este clar că Greblă a fost încă de la început doar unealta cu care Ciolacu și Ciucă au vrut să controleze alegerile cu orice preț”, a transmis acesta pe rețeua de socializare Facebook.

Drulă invocă drept motive pentru solicitarea sa situațiile de la alegerile pentru Sectoarele 1 și 2, unde USR a cerut renumărarea voturilor, acuzând o fraudă. Candidații susținuți de PSD-PNL la cele două sectoare sunt plasați pe primul loc, cu un avantaj de câteva sute de voturi.

Ce se întâmplă la sectoarele 1 și 2 este bezna democrației. Refuzul maei PSD-PNL de a renumăra voturile, în ciuda tuturor dovezilor clare de fraudă, arată că sunt dispuși să închidă inclusiv democrația. Sute de voturi furate, procese verbale falsicate și un sistem electoral în derivă – toate acestea se întâmplă sub ochii lui Toni Greblă, care trebuie să își dea demisia”, a adăugat Cătălin Drulă.

„PSD-PNL și complicele lor, Toni Greblă, distrug democrația din România. Ne vom apăra voturile cu toate mijloacele. Nu vom permite ca voturile noastre să fie manipulate și furate de un sistem corupt construit de Ciolacu și Ciucă. Greblă și cei care l-au pus acolo trebuie să plătească pentru această fraudă în desfășurare și distrugerea încrederii oamenilor în alegeri”, finalizat acesta.

De asemenea, miercuri, Clotilde Armand i-a acuzat pe PNL și PSD, partidele care îl susțin pe contracandidatul ei, George Tuță, cu care își dispută victoria la Primăria Sectorului 1, de fraudă electorală. 

Candidata Alianței Democrațiilor Unite afirmă că o mie de buletine de vot dintr-o secție de votare „s-au evaporat”. Clotilde Armand semnalează o neregulă identificată într-un proces verbal de la Secția de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr.

„Au mai dispărut 1.000 voturi. Din pixul PNL PSD. Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă a celor de la PSD și PNL. Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secția de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, s-au evaporat. Număr de magie marca PSD-PNL! Să recapitulăm situația de aici, conform procesului-verbal s-a primit un număr total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi. Un număr de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neîntrebuințate și anulate. Unde sunt 1021 de buletine de vot? În ce urnă de votare au fost depuse?”, a transmis Clotilde Armand. 

Primarul în funcție al Sectorului 1 susține că voturile din mai multe secții trebuie renumărate, întrucât modul în care au fost validate rezultatele nu reflectă realitatea din secțiile respective.

Contracandidatul său George Tuță, susținut de PSD-PNL, afirmă că el este câștigătorul scrutinului.

Potrivit rezultatevot.ro, care prezintă rezultate parțiale neoficiale, George Tuțe a înregistrat până în prezent 36,53% din voturi, în timp ce Clotilde Armand a obținut un scor de 35,85%. Prezența la urne la alegerile locale în Sectorul 1 a fost de 46,31%.