Rares Bogdan

Rareș Bogdan: PNL nu se opune majorării salariului minim, însă dorește și susținerea antreprenorilor

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat înaintea discuției din Coaliție pe tema majorării salariului minim că PNL nu se opune acestei măsuri, însă dorește ca ea să fie însoțită de o serie de forme de sprijin pentru antreprenori, conform Realitatea.net. 

Luni, Coaliția s-a întrunit pentru a discuta, printre alte subiecte, și despre creșterea salariului minim, care a fost anunțată de premierul Marcel Ciolacu încă din săptămâna precedentă. Conform declarațiilor prim-ministrului, salariul minim urmează să fie majorat la 3.700 de lei, începând cu data de 1 iulie.

„Ca să anulăm orice fel de speculație care a apărut sau a fost împinsă în spațiul public, Partidul Național Liberal nu se opune creșterii salariului minim. Este absolut firesc să susținem creșterea la 740 euro a salariului minim. Dorim măsuri de compensare pe care societățile comerciale, angajatorii, capitaliștii români, capitalul privat românesc să le primească, discutate împreună cu asociațiile de resort, cu asociațiile patronale, care ne propun ca una dintre măsuri să fie o deducere, o netaxarea de 300 lei din creșterea care se produce de 400 lei la salariul minim, de la 3300 la 3.700 lei, adică la 740 euro” a declarat Rareș Bogdan din PNL.