Autospecială de pompieri, mistuită de flăcări în timpul unei intervenții la Constanța

Un incident neobișnuit s-a petrecut în județul Constanța, unde o autospecială a pompierilor a fost distrusă de flăcări în timpul unei intervenții pentru stingerea unui incendiu de vegetație.

În localitatea Culmea din județul Constanța, o echipă de pompieri a fost chemată să intervină pentru a stinge un incendiu care se manifesta inițial la un vehicul. Situația a luat o întorsătură neașteptată când flăcările s-au extins rapid, cuprinzând și vegetația uscată din apropiere, anunță Digi24.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a oferit detalii despre incident și a transmis: „Flăcările s-au extins la vegetatia uscată (miriște) din vecinătate, însă colegii mei intervin cu eficiență pentru limitarea propagării incendiului și stingerea acestuia în cel mai scurt timp. Chiar dacă una dintre autospeciale a fost amplasată într-o zonă sigură, schimbarea direcției vântului a făcut ca flăcările să afecteze și una dintre autospeciale alocate la caz. Un singur coleg a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat conștient la Spitalul Județean pentru investigații medicale amănunțite”.

Autoritățile au mobilizat trei autospeciale pentru a combate incendiul, care s-a extins pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare.

Conform sursei citate, martorii prezenți la fața locului au relatat că, la scurt timp după sosirea echipei de intervenție, una dintre autospecialele de pompieri a fost cuprinsă de flăcări, arzând intens.

În urma acestui incident nefericit, un membru al echipei de pompieri a suferit arsuri și intoxicație cu fum, necesitând transport de urgență la unitatea medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *