Foc

Bombă improvizată acasă. Explozie care a provocat un deces în Fetești

În orașul Fetești, un bărbat și-a pierdut viața în timp ce încerca să confecționeze o bombă artizanală. Tragicul eveniment s-a petrecut chiar în locuința sa, unde anchetatorii au găsit diverse materiale explozive și pirotehnice. 

Autoritățile au fost alertate printr-un apel la numărul de urgență 112, care semnala un zgomot puternic și fum ce ieșea din casa victimei. Astfel, zona a fost rapid izolată, iar specialiștii de la Brigada Antitero a SRI au fost solicitați să intervină.

Conform știrileprotv.ro, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, locuia într-o casă situată pe o stradă din apropierea centrului orașului Fetești. Martorii care au sunat la 112 au relatat că au auzit o explozie puternică și au observat fumul ce ieșea din locuința bărbatului.

Într-un timp scurt, zona a fost împânzită de forțele de ordine, incluzând poliţişti, pompieri, jandarmi şi personal medical. La fața locului, echipele de salvare l-au găsit pe bărbat inconştient și, în cele din urmă, au fost nevoite să declare decesul acestuia.

Specialiștii de la Brigada Antitero a SRI au examinat întreaga zonă și au ridicat mai multe materiale suspectate a fi articole pirotehnice şi explozive.

În timpul perchezițiilor efectuate în locuință, anchetatorii au descoperit și elemente de muniţie, toate aceste materiale fiind ridicate în condiţii de siguranţă pentru a fi supuse expertizelor.

În urma acestui caz, a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunile de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și nerespectarea regimului materiilor explozive.