Ciolacu anunță: Pensii mai mari pentru eroii de la barajul Vidraru

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație în județul Argeș privind recalcularea pensiilor, subliniind că foștii angajați ai barajului Vidraru se vor număra printre beneficiarii celor mai semnificative majorări.

La momentul acestei declarații, Marcel Ciolacu se afla într-o vizită oficială la Centrala Hidroelectrică Vidraru. Acesta și-a exprimat profunda admirație față de realizările trecutului și optimismul pentru viitor. El a adus un omagiu muncitorilor care au contribuit la construcția barajului, recunoscând efortul imens și condițiile dificile în care au lucrat, inclusiv pierderile de vieți omenești, informează ziare.com.

Ciolacu a precizat că foștii angajați ai proiectului Vidraru, indiferent de specializarea lor – de la mineri și zidari până la electricieni – vor beneficia de unele dintre cele mai substanțiale creșteri ale pensiilor în urma recalculării.

Mai exact, Marcel Ciolacu a afirmat: „Privim cu toții acest baraj impresionant și mărturisesc că simt o uriașă mândrie față de trecut, dar și o încredere totală față de viitor. În primul rând, sunt dator să transmit respectul meu total față de miile de muncitori care au lucrat pentru a ridica această adevărată operă de artă. A fost un efort incredibil, de zeci de mii de ore de muncă în condiții deosebit de grele în care, din păcate, au fost și accidente și multe vieți pierdute. Au forat (…) zeci de kilometri de galerii subterane, au excavat milioane de metri cubi de rocă și au turnat mii de tone de beton ca să închidă acest baraj în arc, una dintre cele mai mari lucrări hidroenergetice din România. De aceea, toți care au lucrat aici, la Vidraru, sunt atât pentru mine, și sunt ferm convins că și pentru dumneavoastră, adevărați eroi ai acestei țări. Pentru munca lor desăvârșită, statul român are obligația să le arate respectul cuvenit. Iar asta facem prin majorarea și recalcularea pensiilor din acest an, cu atât mai mult cu cât acest lucru va fi făcut de către o argeșeancă de-a dumneavoastră, împreună cu echipa ei de la Ministerul Muncii”.

Acesta a adăugat „Cei care au lucrat aici, la Vidraru, de la mineri, zidari, dulgheri, sudori, mecanici, electricieni, vor fi printre pensionarii care la recalculare vor avea cele mai importante creșteri de pensii. Așa este și firesc, asta înseamnă cu adevărat să prețuim munca în România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *