Construcție

Consiliul Concurenței a inițiat un studiu cu privire la de piața imobiliară din București

Consiliul Concurenței a anunțat inițierea unui studiu pe piața imobiliară din București, atât în sectorul rezidențial, cât și în cel comercial, cu scopul de a depista eventuale obstacole care împiedică dezvoltarea industriei și aspecte ce ar putea induce în eroare consumatorii.

Autoritatea de concurență va examina interacțiunile dintre companiile active pe piață și modul în care acestea operează în diferite etape ale dezvoltării imobiliare.

Prin acest demers, Consiliul Concurenței urmărește elucidarea factorilor care pot influența negativ concurența și, implicit, consumatorii, precum cadrul legislativ, ritmul de dezvoltare, cauzele creșterii prețurilor sau potențiala scădere a calității construcțiilor, informează Economica.net. 

De asemenea, Consiliul Concurenței va solicita date de la actorii implicați în piața imobiliară și va culege opiniile consumatorilor referitoare la calitatea construcțiilor, facilitățile disponibile și managementul acestora.

La încheierea studiului, Consiliul Concurenței va formula propuneri și recomandări menite să elimine problemele identificate.