Papa Francisc

Cuvinte jignitoare ale Papei Francisc despre homosexualii din Biserica Catolică

Conform unor surse media italiene citate de AFP, Papa Francisc a utilizat recent un termen jignitor și vulgar când s-a referit la homosexualii din Biserica Catolică, informează G4Media.ro. 

Mai exact, în timpul adunării Conferinței Episcopale Italiene de săptămâna trecută, Papa i-a încurajat pe episcopi să nu accepte în mod deschis homosexualii în seminariile religioase, afirmând că există deja prea mulți „pederaști”, conform celei mai apropiate traduceri.

Suveranul Pontif a folosit un cuvânt din dialectul Romei, „frociaggine”, considerat vulgar și insultător în limba italiană pentru a desemna homosexualii.

Cotidianul italian Corriere della Sera a scris pe site-ul său că, potrivit episcopilor contactați, este evident că Papa nu era conștient de cât de ofensatoare erau cuvintele sale în italiană.

Ziarul a adăugat că remarcile Papei, a cărui limbă maternă nu este italiana, au fost întâmpinate mai degrabă cu un râs neîncrezător decât cu jenă, deoarece gafa a fost evidentă.

La Repubblica a oferit informații similare, citând mai multe surse concordante și amintind că Papa Francisc a militat întotdeauna pentru o Biserică primitoare pentru toți, indiferent de orientarea sexuală. Cu toate acestea, în timpul întâlnirii, Papa a insistat asupra interzicerii accesului homosexualilor declarați în seminarii. Solicitat să comenteze, Vaticanul nu a reacționat imediat, potrivit AFP.