Darius Volinter

Darius Volinter, eroul în uniformă: A sărit în ajutorul unei tinere accidentate, deși era în timpul liber.

Un tânăr pompier în vârstă de 26 de ani, Darius Volinter, angajat al Detașamentului Arad, a sărit în ajutorul unei adolescente de 17 ani, duminică, 2 iunie, după ce aceasta a suferit un accident cu mopedul, prăbușindu-se într-un șanț adiacent șoselei, în proximitatea localității Șepreuș. 

Deși se afla în afara orelor de serviciu și se îndrepta către Chișineu-Criș, pompierul nu a ezitat să oprească imediat ce a observat vehiculul răsturnat, pentru a evalua situația și a oferi asistență în caz de nevoie, informează specialarad.ro. 

Am ajuns la victimă, i-am acordat primul ajutor și am sunat la 112. Victima, o tânără în vârstă de 17 ani, era conștientă și cooperantă, așa că am comunicat permanent cu ea, liniștind-o până la sosirea echipajului medical, care a transportat-o la spital„, a relatat Darius, care a îmbrățișat meseria de pompier în urmă cu doi ani.

Reprezentanții ISU Arad au ținut să evidențieze gestul remarcabil al salvatorului, afirmând că „intervenția promptă și profesionalismul lui sunt dovada clară a angajamentului și dedicării colegilor noștri, mereu gata să ajute comunitatea în momente critice, chiar și în afara programului de lucru. Darius, îți mulțumim pentru exemplul de curaj, empatie și profesionalism pe care l-ai oferit. Suntem mândri de tine!„.