Sursă imagine: Wikipedia.

Dincolo de cortină: Florin Piersic dezvăluie de ce îi este frică de moarte.

Renumitul actor român Florin Piersic, în ciuda succesului său remarcabil în cariera cinematografică și teatrală, precum și în viața personală, se confruntă cu o teamă profundă față de inevitabilul final al vieții, informează Newsweek.ro.

La venerabila vârstă de 87 de ani, îndrăgitul artist a mărturisit într-un dialog recent că dorința sa de a continua să trăiască este încă puternică, în pofida conștientizării propriei mortalități.

Piersic a declarat cu sinceritate: „Mai vreau să trăiesc puțin. Mie îmi e frică de moarte. Nu pot să-ți explic de ce. Mi-e cam frică, recunosc. Trebuie să vină, știu, dar nu știu unde mă va prinde. Nu mă interesează, știu că toată lumea moare, o să mor și eu. Mie îmi e frică de moarte. Vreți să vă spun ceva? Dar să țineți minte. Dacă mai trăiesc acum, trăiesc din cauza dumneavoastră.”

Actorul a împărtășit o experiență traumatizantă din copilărie, care i-a marcat profund perspectiva asupra vieții și morții. Sora sa, Lucica, și-a pierdut viața în mod tragic la vârsta de 15 ani, încercând să salveze o colegă de la înec în râul Prut.

Relatând acest eveniment tragic, Piersic a spus: „Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Când joc în piesă mă gândesc la părinții mei și la Lucica, sora mea, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să își salveze o colegă. A luat-o un vârtej. La 11 km, în Basarabia, au găsit-o niște pescari plutind. Apoi pe ai mei nu i-am mai văzut o lună de zile. Au plecat la București să facă spiritism. O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una dintre zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”

Ulterior, într-o vizită la Paris, Piersic a avut o experiență inexplicabilă care l-a făcut să creadă că sora sa continuă să vegheze asupra lui și după moarte.

În ciuda carierei sale impresionante, care se întinde pe mai bine de șase decenii, Florin Piersic primește o pensie modestă de doar 2.000 de lei lunar, ceea ce îl determină să continue să se implice în proiecte teatrale și evenimente culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *