Dosar penal pentru un polițist din Tulcea după ce a lovit telefonul unei persoane care îl filma.

Polițiștii din județul Tulcea au demarat o anchetă  după ce un membru al forțelor de ordine din cadrul unei secții rurale a încercat să împiedice o persoană să îl filmeze, lovindu-i dispozitivul mobil, conform informațiilor furnizate de HotNews.ro. Secvența video a fost distribuită pe o platformă de socializare.

IPJ Tulcea a comunicat, în cursul zilei de marți, că organele de poliție s-au autosesizat în urma apariției pe rețelele sociale a unei înregistrări video în care se poate observa cum un agent din cadrul Postului de Poliție Turcoaia ar fi acționat în mod violent asupra telefonului mobil al unui individ care încerca să îl filmeze.

Echipele de polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai Compartimentului Control Intern au inițiat cercetări în acest caz. „Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violente și purtare abuzivă, materialul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea pentru a analiza și a dispune„, au comunicat polițiștii.

În înregistrarea video postată pe platforma TikTok se poate auzi cum agentul de poliție strigă la persoana care îl filmează următoarele cuvinte: „Crezi că dacă mă filmezi mi-o fi frică de tine? Ți-am zis că nu ai voie?”. Ulterior, se observă cum polițistul lovește cu mâna telefonul respectiv, moment în care filmarea se întrerupe brusc.