Incendiu Iași Foto: Mediafax

Evacuare de urgență la un centru comercial din Iași: 1.500 de persoane victime ale unui incendiu.

În cursul după-amiezii de miercuri, circa 1.500 de persoane au fost nevoite să părăsească incinta Centrului Comercial Felicia din Iași, ca urmare a izbucnirii unui incendiu la nivelul izolaţiei de pe acoperișul clădirii, cauzat de temperaturile ridicate, conform agerpres.ro.

Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iași, a declarat că incidentul nu a provocat victime care să necesite intervenție medicală și nici emanații semnificative de fum.

Conform informațiilor furnizate de acesta, focul a cuprins o suprafață de un metru pătrat din materialul izolator al acoperișului.

„Dispeceratul integrat 112 ISU – SMURD – SAJ Iași a fost înștiinţat prin Sistemul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre producerea unui incendiu la un supermarket din municipiul Iași. La locul incendiului s-au deplasat echipaje cu două autospeciale de intervenţie și stingere cu apă și spumă. Până la sosirea echipajelor de pompieri, membrii Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă și cei ai firmei de pază au coordonat evacuarea a aproximativ 1.500 de persoane aflate în incinta magazinului și au dispus măsurile de stingere în primă intervenţie pe locul de muncă”, a precizat reprezentantul ISU Iași.

Potrivit sursei citate, cea mai probabilă cauză a declanșării incendiului a fost radiaţia solară intensă.