Pastile

Febra Ozempic alimentează falsificarea de rețete și vânzările pe piața neagră

O rețea de trafic cu Ozempic, un medicament prescris pentru diabetici, dar vândut la negru pentru efectele sale de scădere rapidă în greutate, a fost descoperită de către anchetatori, informează Digi24. 

Angajați ai unei clinici private și ai unei farmacii sunt suspectați de falsificarea rețetelor, decontarea acestora de la Casa de Asigurări și vânzarea medicamentului pe piața neagră.

În total, 17 angajați ai unei clinici private și ai unei farmacii sunt cercetați în acest caz, fiind bănuiți de falsificarea rețetelor, decontarea lor de la Casa de Asigurări și vânzarea medicamentului pe piața neagră, fiind presupus un prejudiciu  adus bugetului asigurărilor de sănătate de peste un milion de lei.

Fenomenul Ozempic a câștigat popularitate în România în ultimul an, cu tot mai multe persoane promovând online utilizarea medicamentului pentru a slăbi rapid.

Medicii avertizează că efectele utilizării Ozempic de către persoane care nu suferă de diabet pot fi devastatoare pentru sănătate, în ciuda promovării online a medicamentului pentru scăderea rapidă în greutate.