Drum

Femeie izolată pe propriul teren după ce primăria a vândut calea de acces unui vecin

Femeie izolată pe propriul teren după ce primăria a vândut calea de acces unui vecin.

O femeie din Sibiu se confruntă cu o situație dificilă după ce singura cale de acces spre proprietatea sa a fost vândută de primărie unui vecin prin intermediul unei licitații publice. Proprietara susține că a fost nedreptățită și că solicitase anterior cumpărarea suprafeței de 75 de metri pătrați.

Nicoleta, care locuiește pe Aleea Călăreților din Sibiu, se află într-un impas după ce porțiunea de teren ce reprezintă unica legătură între proprietatea sa și stradă a fost achiziționată de un vecin în urma unei licitații organizate de autorități. Sibianca își exprimă nemulțumirea față de modul în care s-a ajuns în această situație, menționând că anterior construise gardul respectând aliniamentul stradal, cu aprobarea Primăriei Sibiu, relatează oradesibiu.ro. 

Femeia este revoltată de faptul că acum se găsește în imposibilitatea de a accesa drumul public din cauza vânzării terenului de către primărie. Aceasta subliniază că în documentația aferentă licitației nu a fost prevăzută nicio servitute de trecere.

 „Am construit gardul la stradă respectând aliniamentul stradal. Am primit acordul primăriei Sibiu să ne aliniem cu vecinii, dar gardul este pe domeniul public. Am solicitat primăriei cumpărarea terenului în suprafață de 75 de metri pătrați, cu construcție gard din beton cu fundație, singura cale de acces pe care o avem. Fâșia se întinde pe toată lățimea terenului. Primăria Sibiu a scos terenul la vânzare prin licitație publică. A câștigat vecinul. Acum nu mai avem acces la proprietate, sau invers, la stradă. Proprietatea s-a transformat într-un loc înfundat. În caietul de sarcini pentru licitație nu se specifica nici un drept de trecere”, declară proprietara.

Demolarea gardului nu reprezintă o variantă viabilă pentru sibiancă, aceasta reamintind că la momentul edificării construcției a obținut avizul necesar din partea primăriei pentru alinierea la stradă.

 „Soluția ar fi fost vânzarea directă. Gardul a fost tot timpul acolo. Noi am primit aprobare de la primărie să respectăm aliniamentul la strada. Pentru a distruge gardul trebuie o hotărâre judecătorească. Este un caz de râsul lumii, nu am crezut că se poate întâmpla așa ceva. Trebuie anulată licitația și făcută vânzare directă către noi. Suntem constructori de bună credință și ar fi trebuit să se facă vânzarea către noi. Este afectat dreptul nostru la proprietate. Am făcut plângere prealabilă și vrem să mergem în instanță pentru că licitația s-a adjudecat, va fi încheiat contractul cu vecinul”, adaugă femeia.