Poliția

Fiul cosea iarba, tatăl îl aștepta cu cuțitul: Crimă înfiorătoare în Bistrița-Năsăud.

O tragedie a zguduit, în cursul nopții trecute, o localitate  din județul Bistrița-Năsăud, unde un bărbat în vârstă de 75 de ani și-a ucis cu cruzime fiul în vârstă de 50 de ani. 

Conform declarațiilor vecinilor, bărbatul și-a așteptat fiul să se întoarcă acasă și l-a înjunghiat în mod repetat cu un cuțit. Întregul incident pare să fi fost declanșat de consumul excesiv de alcool, potrivit mărturiilor oferite de localnici, informează observatornews.ro. 

Martorii au relatat că fiul plecase să cosească iarba, iar tatăl său l-a pândit, ascunzându-se în spatele ușii, înarmat cu un cuțit. I-a aplicat numeroase lovituri de cuțit până când victima a căzut la pământ, fără suflare. 

După ce a constatat că fiul său nu mai prezintă semne vitale, suspectul le-a cerut vecinilor să alerteze autoritățile prin apelarea numărului de urgență 112. 

Bărbatul bănuit de comiterea crimei nu a opus rezistență în momentul intervenției forțelor de ordine. Localnicii au mărturisit că disputele între cei doi erau frecvente și binecunoscute în comunitate.

Organele de poliție au demarat o anchetă și depun eforturi pentru a elucida circumstanțele în care a avut loc acest incident tragic.

„Când a intrat în curte, deja era bătrânul, a început de acolo de pe scări. L-a luat de acolo, exact de unde e acuma, şi l-a tras pe băiat înăuntru. Bătrânul striga să sune la 112 că l-a omorât pe feciorul său”, a relatat o localnică.

 

„Pe fondul consumului de alcool s-ar fi certat. Ar fi băut şi bătrânul şi tânărul”, a relatat un localnic. Acest aspect este confirmat și de alți vecini. „Consumau, se certau, era tot timpul deranj la ei. Dacă până ce s-a ajuns la lucrul ăsta”, a transmis o altă persoană, conform sursei citate.