Florin Piersic, mărturisiri după externare: „Învăț cum să merg, aștept revederea cu publicul”.

Admiratorii renumitului actor Florin Piersic au primit o informație care le-a stârnit îngrijorarea, anunță Radio Impuls. Cu toate că a părăsit spitalul acum o săptămână, iar starea sa de sănătate este considerată stabilă, maestrul scenei nu va reveni pe scenă în viitorul apropiat.

Cu o săptămână în urmă, Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din Capitală. Îndrăgitul actor a ajuns sub îngrijirea medicilor la începutul lunii mai din cauza unei infecții severe. Deși cadrele medicale au declarat că starea actorului se ameliorează după externare, revenirea sa pe scenă nu este prevăzută pentru un viitor apropiat.

Florin Piersic s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase după ce a acuzat stări de rău la finalul unui spectacol susținut în Cluj-Napoca, fiind transportat de urgență la Spitalul Militar.

 În urma unor investigații amănunțite, medicii au identificat o infecție la nivelul genunchiului și au luat decizia de a-l supune unei intervenții chirurgicale.

Ulterior, infecția s-a propagat la inimă, unde actorul avea implantat un stimulator cardiac, fapt ce a determinat transferul său la o unitate medicală din București.

După ce a beneficiat de tratament la Institutul Inimii, Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din București. Acum o săptămână, îndrăgitul actor a fost externat, iar medicii au precizat că îl așteaptă o perioadă de recuperare. „Sunt aici la o recuperare. Totul e în regulă, învăț cum să merg pentru că și eu aștept să vin la tine, să vorbim, să povestim. Sunt într-un fel de recuperare și am avut o mică infecție la genunchiul stâng din cauza cascadoriilor și nebuniilor pe care le-am făcut și acum mă simt mai bine și aștept revederea cu publicul cât de cât, cu toate că la 90 de ani nu prea ne dă mâna. Dar mie mi-ar da mâna să mă întâlnesc cu toți”, a spus artistul în cadrul unei emisiuni Tv.

Deși abia a părăsit spitalul și îl așteaptă o perioadă îndelungată de recuperare, Florin Piersic așteaptă cu nerăbdare momentul revenirii pe scenă. Cu toate acestea, având în vedere condiția sa actuală, acest lucru nu se va întâmpla prea curând, informează sursa citată.