Foto: Wowbiz.ro

Fratele lui Radu Mazăre scapă de închisoare: detalii și reacții

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, ar putea fi liberat condiționat din închisoare în următoarele zile, după ce magistrații au acceptat cererea sa de liberare condiționată. Familia Mazăre este pe cale să se reunească, având în vedere că Alexandru a făcut recent o cerere de liberare condiționată. Joi, Judecătoria Medgidia a aprobat această solicitare, deși decizia nu este încă definitivă, relatează Wowbiz.ro.

Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privind pe condamnatul M. A. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului M. A.,…., deţinut în Penitenciarul Constanţa Poarta Albă, din executarea pedepsei aplicate prin sent.pen.nr. 398/2018 a Tribunalului București Secţia I penală, mandat nr.124/2022, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.(…) Cu drept la contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în ședinţă publică azi, 20.06.2024”, se precizează în hotărârea instanței, citată de Agerpres.

Alexandru Mazăre, care a mai avut de ispășit un an din sentința de încarcerare primită în 2022 pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații în dosarul campusului social Henri Coandă, ar putea urma exemplul fratelui său. În luna mai, Radu Mazăre a fost liberat condiționat după ce a petrecut cinci ani în Penitenciarul Jilava, în urma contopirii a două pedepse, una pentru retrocedări ilegale de terenuri și alta pentru dosarul Polaris.

Radu Mazăre a declarat că nu dorește să mai fie implicat în viața publică, concentrându-se pe viața de familie, mai ales că soția sa este însărcinată. „Nu mă mai interesează, sub nicio formă, viaţa publică. Nu mă mai întrebaţi ce a fost, nu mai întrebaţi ce voi face, pentru că nu mă interesează. Asta a fost. Sunt pregătit să fiu tătic și mă bucur, în primul rând, pentru soţia mea,” a susținut el.

Eliberarea lui Alexandru Mazăre ar aduce o altă bucurie în familia Mazăre, după ce Radu a anunțat că va deveni din nou tată. În acest context, decizia magistraților reprezintă un moment important pentru familia Mazăre, care a trecut printr-o serie de procese și condamnări în ultimii ani.